Χρήση, τη φροντίδα και τη συντήρηση
Η κουζίνα είναι το δωμάτιο στο οποίο γίνονται εργασίες οι οποίες δε δύναται να πραγματοποιηθούν σε άλλο χώρο όπωςη παρασκευή τροφίμων (ψήσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα, κοπή, κλπ), ο καθαρισμός (πλύσιμο, καθαρισμός, η παραγωγή αποβλήτων) και η χρήση του ως ένας χώρος που αναπτύσσεται ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής δραστηριότητας, είναι πιθανόν να υπάρξουν φθορές ή βλάβες για τα έπιπλά σας.
Όλα αυτά κάνουν τα έπιπλα κουζίνας να υπόκεινται σε ορισμένες πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης, και για το λόγο αυτό, τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από υλικά που πληρούν αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.
Ωστόσο, παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένοι τρόποι οι οποίοι διευκολύνουν τη βέλτιστη διάρκεια και απόδοση της εγκατάστασης.
Χρήση
- Να χρησιμοποιείτε ειδικό ξύλο κοπής για τις εργασίες τεμαχισμού
- Μην τοποθετείτε μαγειρικά σκεύη άμεσα μόλις απομακρυνθούν από το φούρνο ή την εστία στους πάγκους εργασίας.
- Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε νερό ή άλλο υγρό που χύνεται στις επιφάνειες των επίπλων κουζίνας, ειδικά στον πάγκο.
- Διατηρήστε ανοιχτό τον εξαερισμό σε όλες τις συσκευές.
- Το βάρος των προϊόντων προς αποθήκευση να μην υπερβαίνει το μέγιστο όριο βάρους των μηχανισμών σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή.
- Να υπάρχει πρόληψη για την υπερβολική έκθεση των διαφόρων στοιχείων στο ηλιακό φως.
- Αποφύγετε το ψήσιμο και το βρασμό κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια.
- Μην καθαρίζετε τα άκρα με τα προϊόντα που περιέχουν διαλυτικό ή ακετόνη, καθώς θα μπορούσαν να τα παραμορφώσουν ή να τα μαλακώσουν.
- Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι αδιάβροχα και δεν πρέπει να καθαρίζονται με σκληρά καθαριστικά ή να εκθέτονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
- Δώστε εξαιρετική προσοχή στον καθαρισμό και στη ξήρανση των τελειωμάτων.
- Εάν τοπικό νερό σας είναι πολύ ασβεστούχο, είναι πιθναό να αφήσει λευκές κηλίδες που εξαφανίζονται εύκολα με ζεστό νερό ή με εμπορικά προϊόντα εφαρμογής για καθαρισμό ασβεστούχων λεκέδων στα έπιπλα κουζίνας.